CESI Logo

Arhiva projekata

 • Moj glas protiv nasilja

  Projekt Moj glas protiv nasilja u trajanju od dvije godine provodi Ured za ravnopravnost spolova Vlade Republike u partnerstvu sa Ženskom sobom - Centar za seksualna prava i CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje iz Zagreba.

  Pročitajte više

 • Ujedinjeni glasovi za seksualna i reproduktivna prava i zdravlje

  Cilj projekta "Ujedinjeni glasovi" je zaštita i promicanje seksualnih i reproduktivnih prava. 

  Pročitajte više

 • Mladi aktivno za ravnopravnost

  Projekt  "Mladi aktivno za ravnopravnost" trajati će 10 mjeseci , a cilj je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u promicanju ljudskih prava i ravnopravnosti spolova te razvoj kompetencija za uspostavu i izgradnju ravnopravnih i kvalitetnih odnosa među mladima te stvaranje nulte tolerancije na nasilje. Projekt se provodi u partnerstvu sa srednjim školama iz Bjelovara i Kutine i udrugom BUDEM te Gradom Bjelovarom. Cilj projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja mladih u promicanju ljudskih prava i rodne ravnopravnosti, te uklanjanju diskriminacije i društvene nejednakosti te razvoj kompetencija za uspostavu i izgradnju ravnopravnih i kvalitetnih odnosa među mladima i stvaranje nulte tolerancije na nasilje.

  Pročitajte više

 • Lokalne priče: put prema ljudskim pravima

  Projekt "Lokalne priče: put prema ljudskim pravima" ("Local stories: portal to access to human rights") je usmjeren na jačanje, razvoj i umrežavanje organizacija civilnog društva i neformalnih inicijativa koje se bave zaštitom ljudskih prava i ranjivih skupina na lokalnoj i nacionalnoj razini.

  Pročitajte više

 • #InTheNameOfLove (U ime ljubavi)

  Projekt #InTheNameOfLove provode CESI i Zagreb Pride s ciljem zaštite i promicanja LGBT prava te ženskih ljudskih prava, posebno seksualnih i reproduktivnih prava. Projekt obuhvaća različite istraživačke ali i  zagovaračke aktivnosti koje se dijelom temelje na rezultatima istraživanja. Zagreb Pride će se usmjeriti na zagovaračke aktivnosti u svrhu zaštite prava LGBT osoba  dok je uloga CESI provođenje istraživanja.

  Pročitajte više

 • Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada

  Projekt Aktivno za socijalnu sigurnost i jednake mogućnosti u svijetu rada ima za cilj osnažiti partnerske organizacije za pružanje socijalnih usluga i unaprijediti provedbu programa socijalnih usluga u Gradu Zagrebu, Koprivničko križevačkoj županiji, Požeško slavonskoj županiji i Krapinsko (...)

  Pročitajte više

 • Rodne razlike u plaćama: Nova rješenja za stari problem

  U mnogim europskim zemljama pitanje nejednake plaće je i politička agenda te je stekao određenu važnost u javnosti, u medijima i u istraživačkim diskursima. No, statistike o razlikama u plaćama između muškaraca i žena pokazuju međutim, da još mnogo toga treba biti učinjeno kako bi se omogućilo (...)

  Pročitajte više

 • BADGE - Savjetovanje i trening za žene poduzetnice

  CESI u partnerstvu sa Danmar Computers , Poljska, kao nositeljem projekta te ostalim partnerskim organizacijama Family and Childcare Centre - Grčka, Inova Consultancy Ltd – Velika Britanija, EXODUS – Grčka, Centre for the Advancement of Research and Development in (...)

  Pročitajte više

 • Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima - GEAR II

  Započele smo provodenje međunarodnog projekta Europske komisije, DAPHNE III "Podizanjem svijesti o rodnoj ravnopravnosti protiv nasilja u partnerskim odnosima – GEAR II" kojem je svrha pridonijeti primarnoj prevenciji nasilja u partnerskim odnosima kroz intervencije u školama.

  Pročitajte više

 • Prepoznaj i reagiraj na nasilje! Alarmiraj se!

  Projekt provodi Mreža udruga Zagor, a partnerske organizacije su Gimnazija Antuna Gustava Matoša iz Zaboka, Krapinsko-zagorska županija i CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u (...)

  Pročitajte više

 • GUTS / Generations Using Training for Social inclusion in 2020

  GUTS projekt će se usredotočiti na razvoj, testiranje i provedbu deset inovativnih, međugeneracijskih i kulturalnih područja učenja koja se temelje na konstruktivnom i valjanom desk istraživanju. Ova područja učenja nastat će djelovanjem starijih i mladih osoba.

  Pročitajte više

 • Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima

  Projektom "Nasilne veze su bez veze - Prevencija nasilja u partnerskim vezama među mladima" želimo doprinijeti učinkovitoj prevenciji nasilja u partnerskim vezama među mladima  te stvaranju nulte tolerancije na nasilje. 

  Pročitajte više

 • Aktivno za ravnopravnost

  Cilj projekta "Aktivno za ravnopravnost" je razvoj kompetencija za uspostavu i izgradnju ravnopravnih i kvalitetnih odnosa među mladima te stvaranje nulte tolerancije na nasilje. 

  Pročitajte više

 • CROSOL - Platforma za međunarodnu građansku solidarnost Hrvatske

  CESI sudjeluje kao partnerska organizaciju u projektu Platforma za međunarodnu građansku solidarnost koji se provodi uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva u okviru tematskog fonda "Demokratizacija i razvoj civilnog društva 2.0. 

  Pročitajte više

 • Za rad spremne!

  Nezaposlenost mladih je problem svjetskih razmjera. Kao posljedica svjetske ekonomske krize, stopa nezaposlenosti mladih u Hrvatskoj je narasla. U veljači 2014.g.stopa nezaposlenosti mladih u hrvatskoj iznosila je 49%, što Hrvatsku svrstava na nezavidno treće mjesto u Europi po nezaposlenosti (...)

  Pročitajte više

1 2 3 > >>