CESI Logo

Filmovi

 • Europske mogućnosti za ruralne žene

  Filmovi o ženskim poduzetničkim inicijativama u produkciji K-Zone, nastali su u okviru projekta "Europske mogućnosti za ruralne žene" . Projekt "Europske mogućnosti za ruralne žene" provode CESI, K-zona, Radio Kaj i Udruga žena HERA u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj i Koprivničko-- (...)

  Pročitajte više

 • Dobre prakse - Radovi mladih

  DVD Dobre prakse predstavlja radove srednjoškolaca/ki o rodno uvjetovanom nasilju. Sadrži nagrađene učeničke radove odnosno kratke filmove, kazališne predstave, stripove i novinarske radove osmišljene u okviru Nacionalne kampanje za prevenciju rodno uvjetovanog nasilja "ŠUTNJA NIJE ZLATO".

  Pročitajte više

 • VIDI MENE!

  "VIDI MENE!" je dokumentarni film, redateljice Vanje Juranić, koji je nastao u produkciji CESI i 4 Film. U filmu predstavnice i predstavnici nevladinih organizacija govore o svom osobnom angažmanu u civilnom sektoru, motivima rada, problemima koje pokušavaju riješiti te kako se svojim radom zalažu za vrijednosti demokracije, tolerancije, mira, nenasilja, ravnopravnosti spolova. Filmom želimo prikazati da postoje pojedinke i pojedinci koji su se odlučili uključiti u rad na izgradnji mira, suživota, zaštiti okoliša, zaštiti prava osoba s posebnim potrebama, promociji i zaštiti prava na izbor, zaštiti djece, pomoći siromašnima, poboljšanju ljudskih prava azilanata te promociji i zaštiti ženskih prava kroz rad nevladinih udruga.

  Pročitajte više

 • To je nekako ravnopravno

  CESI je u suradnji s Dokumentarnim filmskim projektom FACTUM snimio polusatni edukativni film "TO JE NEKAKO RAVNOPRAVNO". U filmu adolescenti i adolescentice iz Zagreba, Rijeke, Opatije i Siska iznose svoja mišljenja, stavove i vlastita iskustva o odnosima između muškaraca i žena, o kućanskim poslovima, zastupljenosti muškaraca i žena u biznisu i različitim profesijama, o adolescentskim vezama, seksu, homoseksualnosti te o viđenju svog budućeg života s partnerom/icom. U filmu, da bi bio što interesantniji mladima, nastupile su i poznate osobe: pjevači Mile Kekin iz Hladnog Piva i Dražen Turina - Šajeta, te glumci Nina Violić i Tvrtko Jurić.

  Pročitajte više