CESI Logo

Novosti

 • Pokreni promjenu - iz(bori) se za svoja prava

  Seminar Pokreni promjenu – iz(bori) se za svoja prava će se održati od petka 13.03. do nedjelje 15.03. 2020. godine, a namijenjen mladim osobama u dobi 17 do 26 godina koje žele svojim angažmanom doprijeti ostvarenju seksualnog i reproduktivnog zdravlja i prava.

  Pročitajte više

 • Pokreni promjenu - prevencija rodno uvjetovanog nasilja u školama

  Pokreni promjenu je europski projekt čiji je cilj podizanje svijesti i osnaživanje mladića  i djevojaka koristeći glazbu i druge audiovizualne medije, a u svrhu prevencije rodno uvjetovanog nasilja. Provodeći projekt posljednje dvije godine u školama u šest različitih zemalj utvrdile smo neke temeljne principe osnaživanja i uključivanja mladića i djevojaka u borbu za rodnu ravnopravnost, kao i izazove i potrebe nastavnika/ca u prevenciji rodno uvjetovanog nasilja.

  Pročitajte više

 • Prvi bilten projekta

  Drage čitateljice i čitatelji,

  Ovim biltenom želimo vas obavijestiti o novom projektu koji u Hrvatskoj i Austriji provode L&R – Institut za društvena istraživanja, CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, Pravobraniteljstvo za jednako postupanje iz Austrije i Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske.

  Pročitajte više

 • Tražimo osobe za intervju

  Tražimo osobe koje su imale negativna iskustva na radnom mjestu zbog toga što su ili će postati roditelji, a koje su voljne izdvojiti svoje vrijeme u svrhu provođenja intervjua (cca 40 minuta) te na taj način pridonijeti daljnjem podizanju svijesti o ovoj važnoj temi.

  Pročitajte više

 • Pokreni promjenu i angažiraj se u zaštiti reproduktivnih i seksualnih prava i suzbijanju rodno uvjetovanog nasilja

  CESI poziva mlade u dobi 16 do 26 godina željne znanja, iskustva i aktivizma u području seksualnih i reproduktivnih prava in zdravlja  i prevencije rodno uvjetovanog nasilja da se uključe u program edukativnih i zagovaračkih aktivnosti "Pokreni promjenu". 
  Uključivanje u program "Pokreni promjenu" omogućit će vam neformalno obrazovanje koje osnažuje i potiče angažman te različite mogućnosti  aktivističkog djelovanja i rada na društvenoj promjeni. Prijave će biti otvorene do 8.12.2019. i trebaju sadržavati kontakt, osnovne informacije o vama i kratko motivacijsko pismo. Pošaljite ih na email: sanja.cesar@cesi.hr i nakon toga ćemo dogovoriti prvi sastanak i upoznavanje.

  Pročitajte više

 • Počinje 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama

  U okviru kampanje 16 dana aktivizma SOS telefon za žene žrtve nasilja KZŽ organizira:

  • Tečaj samoobrane  za žene, u subotu, 30.11. u 15 h, Zabok, Zelena dvorana, Trg svete Jelene 6.
  • Javnu akciju "Sva lica nasilja"koja će se  održat  09.12. u 16:00 sati na trgu Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku kako bi prikazale sliku obiteljskog nasilja protiv žena.
  • Voditeljica voditeljica SOS telefon vodi Županijski tim za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji, a sastanak će se održati 9.12. u Zaboku.  
  • Okrugli stol "Monitoring Protokola o postupanju u slučaju nasilja u obitelji " u organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova, Županijskog tima za sprečavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji  i SOS telefona i savjetovališta za žene žrtve nasilja KZŽ održat će se na Dan ljudskih prava, 10.12. u 10 sati, u  Zaboku u Zelenoj dvorani.

  Pročitajte više

 • 16 DANA AKTIVIZMA PROTIV NASILJA NAD ŽENAMA

  Platforma za reproduktivnu pravdu poziva sve građanke i građane da kroz sljedećih 16 dana - od Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama 25.11. do Dana ljudskih prava 10.12.  ponovno udruže snage te sudjelovanjem  u akcijama, podrškom na društvenim mrežama, razgovorom o temi nasilja nad ženama, podrškom ženama u njihovoj okolini koje preživljavaju nasilje još jednom pošalju poruku da neće šutjeti, da im je nasilje nad ženama važna tema, da zahtijevaju temeljite i duboke institucionalne i društvene promjene koje će doprinijeti prevenciji svih oblika nasilja nad ženama, pružanju sustavne i adekvatne podrške žrtvama te podršci radu organizacija civilnog društva specijaliziranima za ovaj problem.

  Pročitajte više

 • Podnesak Odboru za ljudska prava UN-a

  CESI, CRR -Centar za reproduktivna prava i Udruga RODA  pripremile su podnesak UN Odboru za ljudska prava i traže da Odbor na listu tema za izvještavanje o stanju građanskih i političkih prava uključi kršenju prava žena povezanih s njihovim reproduktivnim zdravljem i problem odbijanja pružanja medicinske skrbi ženama od strane liječnika i drugog medicinskog osoblja (tzv. priziv svijesti).

  Pročitajte više

 • Radionice za žene koje traže posao i/ili žele pokrenuti vlastiti posao

  CESI Vas poziva na radionice koje se provode u okviru projekta

  Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu"  

  Termin prve radionice je u četvrtak 3.10. 2019.

  Vrijeme trajanja radionice je 11'00 do 15'00 sati.

  Radionica će se održati u našem prostoru, CESI, Nova cesta 4, polukat.

  Pročitajte više

 • POKRENI PROMJENU-priručnik za rad s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja kroz audiovizualne medije i glazbu

  Priručnik "Pokreni promjenu" namijenjen je stručnjakinjama i stručnjacima koji žele raditi interaktivno s mladima na temi rodnih stereotipa i rodno -uvjetovanog nasilja koristeći glazbu i audiovizualne medije.

  Pročitajte više

 • Nacionalni festival za mlade

  Nacionalni festival za mlade "Pokreni promjenu"  održat će se u četvrtak, 13. lipnja 2019. godine od 10 sati u Bjelovarskom kazalištu. Na festivalu će bit će prikazano šest glazbenih spotova koje su učenici i učenice pripremile u okviru projekta. Osim toga gledat ćemo monologe i  predstave koje su pripremili i izvode učenici i učenice srednjih škola te kazališnu predstavu "Hotel mrtvih žena" u kojoj  likovi žena iz književnih djela: barunica Kasteli, Ana Karenjina, Ofelija, Ema Bovary, Lucija Stipančić, Antigona … progovaraju o svojim životima, ali i tome kako ih vide čitatelji i čitateljice danas.

  Pročitajte više

 • Okrugli stol

  Okrugli stol "Zajednički napori u prevenciji nasilja u vezama mladih" u organizaciji CESI, SOS telefona za žene žrtve nasilja i Povjerenstva za ravnopravnost spolova KZŽ , održat će se u utorak, 14. svibnja 2019. godine s početkom u 10:00 sati u prostorijama Centra za mlade i nezavisnu kulturu KZŽ (Zelene Dvorane) u Zaboku.

  Pročitajte više

 • Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja

  CESI Vas poziva na novi ciklus od  12 poludnevnih radionica koje se provode u okviru projekta

  Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja "Žene biraju novu šansu"  

  Pročitajte više

 • Jednake mogućnosti u svijetu rada i procesu zapošljavanja

  Kako bi smanjile diskriminaciju u svijetu rada i podržale dugotrajno nezaposlene žene u Gradu Zagrebu i Krapinsko – zagorskoj županiji CESI , LAG Zagorje Sutla i Pučko otvoreno učilište Krapina provoditi će dvogodišnji projekt za dugotrajno nezaposlene žene  i žene koje su na bilo koji način izložene spolnoj diskriminaciji u svijetu rada i procesima zapošljavanja.

  Pročitajte više

 • Pozivamo Vladu RH da uputi Prijedlog zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće u javnu raspravu

  CESI - Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje i Inicijativa liječnika/liječnica za reguliranje "priziva savjesti" u medicini organizirali su okrugli stol "Zakon o pobačaju za 21. stoljeće Vjerujemo ženama"  28. veljače, u Novinarskom domu kako bi predstavili Prijedlog zakona o sprječavanju i prekidu trudnoće koji je izradila nezavisna grupa stručnjaka/inja koja na nacionalnoj i međunarodnoj razini već godinama radi na pitanjima zaštite i promocije reproduktivnog i seksualnog zdravlja.

  Pročitajte više

1 2 3 4 5 > >>