CESI Logo

Novosti

 • Održana dvodnevna tematska edukacija i partnerski sastanak

  25., 26. i 27. veljače u Zagrebu je održana dvodnevna tematska edukacija te zadnji dan prvi ovogodišnji partnerski sastanak na kojem je sudjelovalo 10 organizacija civilnog društva iz 13 županija Republike Hrvatske, partneri na programu Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela.

  Pročitajte više

 • Izložba Grijesi CESI u Čitaonici Kustošija

  Čitaonica Kustošija će ugostiti izložbu Grijesi CESI: 21 godina borbe. Izložba se može pogledati od 21.01. do 20.02.2019. godine u Čitaonici Kustošija, Trg Hrvatskih obrambenih snaga 6.  

  Pročitajte više

 • Održan posljednji ovogodišnji partnerski i intervizijski sastanak

  Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela je trogodišnji projekt kojeg provodi 10 organizacija civilnog društva u 13 županija Republike Hrvatske, financijski ga podržava Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske te je  Ženska soba - Centar za seksualna prava nositeljica programa.

  Cilj je pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima i njihovim obiteljima prije, tijekom i nakon sudskog procesa, pružanjem emocionalne i savjetodavne pomoći, pravnog i psihološkog savjetovanja te pružanje direktnih pratnji na sud ili druge relevantne institucije kako bi žrtvama i svjedocima smanjili razinu stresa i osigurali što lakše ostvarenje prava koja im pripadaju.

  Pročitajte više

 • Kampanja #TeensToo

  U okviru  16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama (25.11.-10.12.) CESI provodi kampanju na društvenim mrežama #TeensToo usmjerenu na osvještavanje problema nasilja u partnerskim odnosima koje se događa već u doba adolescencije. 

  Pročitajte više

 • Radionice za usklađivanje majčinstva i rada

  CESI Vas poziva na posljednji ciklus radionica u ovoj godini koje se provode u okviru projekta

  "JUMP - Usklađivanje majčinstva i rada". 

   Radionice su namijenjene nezaposlenim ženama, samohranim majkama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla ili samozapošljavanja.

   

  Termin prve radionice je u ponedjeljak 3.12.2018. s početkom u 11'00 sati. Očekivano trajanje radionice je 2 sata. (Na radionici dogovaramo termin za idući susret! )

  Radionica će se održati u našem prostoru, CESI, Nova cesta 4, polukat

  Pročitajte više

 • Izvještaj istraživanja-Prevencija rodno-uvjetovanog nasilja kroz audio-vizualne medije i glazbu

  Izvještaj donosi rezultate istraživanja o utjecaju rodnih stereotipa u audiovizualnim medijima i glazbi na stavove mladih prema rodno-uvjetovanom nasilju te procjenu potreba profesionalaca/ki koji rade s mladima na prevenciji rodno-uvjetovanog nasilja.

  Pročitajte više

 • Nove radionice za žene

  CESI Vas poziva na 4 radionice  koje se provode u okviru projekta "JUMP - Usklađivanje majčinstva i rada".

   Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama, samohranim majkama koje žele steći dodatno samopouzdanje u vlastito znanje i vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla. Radionice su besplatne!

  Pročitajte više

 • CESI proslavile 21. godinu rada

  Prošli petak, 5.10. 2018. uz izložbu i party proslavile smo 21. obljetnicu CESI. Izložba ostaje otvorena do 16.10. 2018. u Galeriji Modulor u Centru za kulturu Trešnjevka - CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1) a može se pogledati radnim danom od 9-20 sati. Autorice izložbe su novinarka i književnica Antonela Marušić i fotografkinja Nina Đurđević a izložba prikazuje niz kampanja, zagovaračkih akcija, raznih oblika aktivizma savjetovanja i educiranja ranjivih skupina, i istraživanja predstavljenih kroz fotografije, publikacije, plakate, memorabilije i audio-vizualne radove.

  Pročitajte više

 • Okrugli stol Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela

   CESI i SOS telefon za žene žrtve nasilja KZŽ u sklopu kojih se provodi projekt Mreže podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela na području Krapinsko-zagorske županije, organizirali su okrugli stol povodom početka provedbe Nacionalne kampanje.

  Pročitajte više

 • Otvorenje izložbe

  Izložba "Grijesi CESI: 21 godina borbe", koja dokumentira višegodišnji rad i zalaganje organizacije CESI na područjima ljudskih prava, a posebno u sferi rodne ravnopravnosti i prava žena; svečano se otvara u petak, 5. listopada 2018. u 19h u Centru za kulturu Trešnjevka - CeKaTe (Park Stara Trešnjevka 1).

  Pročitajte više

 • Novi cikuls radionica za nezaposlene žene

  CESI Vas poziva na drugi ciklus od 4 radionice za nezaposlene žene koje su u procesu pokretanja vlastitog posla i samozapošljavanja a koje se provode u okviru projekta Socijalna pravda i jednake mogućnosti u svijetu rada – Žene biraju novu šansu!

  Pročitajte više

 • Provedba programa Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela i suradnja sa institucijama

  Finalizirana aktivnost postavljanja infopultova sa letcima na Prekršajne sudove u Krapinsko - zagorskoj županiji i Policijsku postaju Zabok te nastavak informiranja o programu projekta.

  Pročitajte više

 • Održan drugi partnerski sastanak u okviru programa "Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela"

  Održan drugi partnerski sastanak i prvi intervizijski sastanak u okviru projekta Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela u Zagrebu u prostoru "Šesnaestice"

  Pročitajte više

 • Pročitajte četvrti bilten projekta FREE - Mreže žena poduzetnica u ruralnom području

  FREE - Ruralne žene i poduzetništvo je projekt financiran od strane Europske komisije, čiji je cilj podržati žene koje razmišljaju o pokretanju vlastitog poduzeća  ili su ga već pokrenule a žive u ruralnom području. Cilj projekta FREE je pomoći ženama iz ruralnih područja u 5 partnerskih zemalja (Island, Velika Britanija, Litva, Hrvatske i Bugarske) da postanu uspješne vlasnice posla s naglaskom na razvoj malog poduzetništva.

 • Poziv na predstavljanje i razgovor BAJKE SU ZA SVE!

  Pozivamo vas na predstavljanje i razgovor BAJKE SU ZA SVE koji će se održati u subotu, 21.04. 2018. u društveno-kulturnom centru Šesnaestica, Ozaljska 16, u Zagrebu, s početkom u 12 sati.

  Publikacija Bajke su za sve donosi nove, drugačije bajke, oslobođene rodnih stereotipa, koje su napisali mladi iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Hrvatske koji/e će govoriti i na predstavljanju.

  Pročitajte više

<< < 1 2 3 4 5 > >>