CESI Logo

Novosti

 • Na 8. mart prije 20 godina osnovane su CESI

  Na Međunarodni dan žena - 8.ožujka 1997.godine osniva se CESI kao odgovor na probleme kršenja ljudskih prava, posebice ženskih i manjinskih prava, probleme militarizma, nacionalizma i pada ekonomskog standarda u poslijeratnom periodu.

  Pročitajte više

 • ZAUSTAVITE ŽENOMRZAČKE POLITIKE: ŽENE SU LJUDSKA BIĆA, A NE INKUBATORI

  Jučer objavljenom odlukom Ustavnog suda o Zakonu o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece, Ustavni sud je odgovornost za novi zakon prebacio na zakonodavca. Stoga pozivamo Hrvatski sabor kao i Vladu RH da u izradi novog zakona zaštititi ljudsko dostojanstvo i ženska ljudska prava, pravo žene na privatnost i slobodu, uključujući slobodno odlučivanje o rađanju djece.

  Pročitajte više

 • "Love and respect" - prevencija nasilja u mladenačkim vezama

  CESI je sudjelovao na treningu osnaživanja kapaciteta mladih stručnjaka koji rade u području prevencije nasilja. Trening se održao u Gruziji, a uz sudionice iz Hrvatske, sudjelovale su i predstavnice iz Armenije, Češke i Gruzije.

  Pročitajte više

 • Otvoreno Savjetovalište za žene žrtve nasilja Krapinsko-zagorske županije

  Osim usluge SOS telefona od 3. siječnja ženama u Krapinsko-zagorskoj županiji dostupna je i usluga izravnog, osobnog savjetovanja u novootvorenom Savjetovalištu za žene žrtve nasilja u Zaboku.

  Pročitajte više

 • Nema nazad!

  Nataša Bijelić je 28.11.2016. godine sudjelovala na sastanku sa Specijalnim izvjestiteljem UN-a za pravo na zdravlje te ga upoznala sa situacijom i problemima vezanim uz seksualna i reproduktivna prava i zdravlje. 

  Danas je održana tiskovna konferencija na kojoj je Specijalni izvjestitelj  g. Puras izrazio svoju zabrinutost zbog regresivnih mjera kojima se ometa pristup sigurnom pobačaju i kontracepciji, podriva sveobuhvatni seksualni odgoj prikladan dobi i daje prednost pravima obitelji na uštrb prava žena i prava djece.  "Prava na seksualno i reproduktivno zdravlje su ljudska prava te stoga regresivne mjere kojima se ometa njihovo poštivanje predstavljaju kršenja ljudskih prava prema međunarodnim propisima", rekao je g. Pūras.

  Pročitajte više

 • Spotovi o (ne)jednakosti

  Otvorena platforma Forum za jednakost, čija je CESI članica, izradila je 28 jednominutnih spotova o (ne)jednakosti. Spotove je za Forum producirala udruga Radio mreža, a objavljuju se na suradnim lokalnim radio stanicama. Obrađene teme uključuju: prikaz rezultata ankete o nejednakosti, besplatna pravna pomoć, integracija migranata, socijalno poduzetništvo mladih, prava starijih osoba, nasilje nad ženama, volontiranje mladih, energetsko siromaštvo, itd. Radio spotovi mogu se poslušati na Facebook stranici Foruma za jednakost.

  Pročitajte više

 • Poziv na radionicu A gdje su žene?

  Kako se pripremiti za sastavljanje izbornih lista, kako zagovarati više žena u politici i rodno ravnopravnije stranačke politike te kako iskoristiti društvene mreže za kampanju, teme su s kojima ćemo se baviti na poludnevnoj radionici "A gdje su žene?. Predavačice na radionici bit će Tajana Broz iz CESI i Ana Keglović Horvat iz agencije Lude ribe. Radionica se održava 14. prosinca 2016. godine (srijeda) u prostorima Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb.

  Pročitajte više

 • Mladi žele radnička prava!

  Na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu je jučer održana prosvjedna akcija "Mladi za radnička prava". 

  Pročitajte više

 • Zakon koji regulira pobačaj nije neustavan

  CESI  organizira konferenciju za medije u ponedjeljak, 14. 11. 2016. godine u 9,30 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c, Zagreb povodom najave Ustavnog suda da će uskoro donijeti odluku o ustavnosti Zakona o zdravstvenim mjerama za ostvarivanje prava na slobodno odlučivanje o rađanju djece.

  Pročitajte više

 • Mladi žele raditi u Hrvatskoj, a ne u Minhenu

  CESI 11. studenog 2016. godine u   prostoru Kuće ljudskih prava u 18:30 sati organizira interaktivnu tribinu na temu "Mladi žele raditi u Hrvatskoj, a ne u Minhenu" u okviru projekta "Mlade žene žele raditi" kojeg financiraju Grad Zagreb i Regionalna zaklada za lokalni razvoj Zamah kroz Fond mladih Uzgon.

  Tema tribine su mogućnosti zapošljavanja mladih, a posebice mladih NEET žena u dobi od 20 do 30 godina koje nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja te radnička prava mladih.

  Pročitajte više

 • Pokrenuta kampanja "Drugotna na sav glas!"

  SOLIDARNA - zaklada za ljudska prava i solidarnost pokrenula je kampanju pod nazivom "Drugotna na sav glas!"

  Pročitajte više

 • Besplatne radionice "Žene biraju novu šansu"

  Radionice su namijenjene dugotrajno nezaposlenim ženama koje žele steći dodatno samopouzdanje i bolje komunikacijske vještine kako bi se lakše snašle u procesu traženja posla.

  Pročitajte više

 • Priključite se našim "Klubovima za zapošljavanje mladih žena"

  CESI u listopadu organizira "Klubove za zapošljavanje mladih žena" u okviru projekta Mlade žene žele raditi. Klubovi su namijenjeni mladim ženama koje nisu u sustavu obrazovanja i osposobljavanja, a potrebna im je podrška pri traženju zaposlenja.

  Pročitajte više

 • FREE: Održan trening za buduće "Network liderice"

  U sklopu projekta FREE - Female Rural Enterprise Empowerment u Sheffieldu, Velika Britanija, održan je trening za buduće "Network liderice".

  Pročitajte više

 • Moja stvar, moj izbor - Vrijeme je da saznaš više

  Pozivamo Vas na promociju kampanje "Moja stvar, moj izbor – Vrijeme je da saznaš više" koju organiziramo u subotu 8.10. od 12 do 14 sati na Cvjetnom trgu (kod Benettona). Na CESI štandu poznate osobe i volonterke/i  će razgovarati s mladima o seksualnosti i G točki, vezama i kontracepciji, i informirati ih o odgovornom seksualnom ponašanju.

  Pročitajte više

<< < 3 4 5 6 7 > >>